top of page
Search

Görögország Gasztronómiája





Görögországi utunk során feltétlenül kóstoljuk meg a görög konyha íz világát. Üljünk be egy kellemes tengerparti tavernába, ahol a buzuki hangja szól és engedjünk a kísértésnek, rendeljünk bátran az étlapról, mert biztosak lehetünk benne, hogy nem csalódunk. Az ételek alapja nagyrészt friss zöldségekből, gyümölcsökből áll, de természetesen nem hiányozhatnak a tengeri halak és a tenger gyümölcsei sem. Legfontosabb az ízek harmóniája, amit az ízletes olíva bogyók, a jó minőségű húsok és a sós feta sajtok együttesének köszönhetünk, viszont a görög ízek különleges aromája a fűszerezésben rejlik. Előszeretettel használják a rozmaringot, a bazsalikomot, a koriandert, a petrezselymet, a mentát és az oregánot.

A görögök nagyon szereti a pitéket, mind édes, mind sós formában, így igen sok féle receptet ismernek. Ha egy pékség előtt járunk el, mindenképpen kóstoljuk meg a bougátszát, a penerlit, a híres szezánmagos koulourit és a különböző báklávákat.

Nyugodtan kukkantsunk be a tavernákba és nézzünk bele az étlapba. Rendeljünk kedvünkre, és ne lepődjünk meg a hatalmas tálakon, amit a nagyon híres vendégszeretet kíséretében elébünk raknak!

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Clean Monday our koulouma in Greece

Clean Monday is one of the most important bank holidays in Greece, follows immediately after the Carnival Sunday (Apokries). This tradition does not have a stable day of celebration but is dependent

bottom of page